Rólunk Írták

Heves Megyei Hírlap

Minőségi ételek, hamisítatlan magyar ízek
FORST-HÁZ
Az étterem profilja a helyi törzsközönség igényei szerint, gondosan lett kialakítva

- Több mint öt éve, 2004 februárjában nyitottuk meg éttermünket, s a kezdetektől a minőségi vendéglátás elkötelezettjeként tevékenykedünk - kezdte szavait Darvas Roland az egri Forst-Ház Étterem és Kávézó vezetője.

- Ételeink kizárólag friss, és minőségi alapanyagokból készülnek. Étlapunkon a hagyományos honi ízek mellett számos általunk kreált, olykor szokatlan ételkülönlegesség is megtalálható. A kínálat összeállításánál figyelünk arra, hogy kevésbé elterjedt nyersanyagokból készült ínyencségeket is tálaljunk, mint báránycomb, nyúlgerinc, vadhúsok, borjú, tengeri halak és herkentyűk. A finomságok elkészítésekor igyekszünk magyar hozzávalókat és friss fűszereket használni. A beszállítók kiválasztásánál is a minőség, a pontosság és a rugalmasság játssza a főszerepet. Az ételek mellett az italok tekintetében is a bőség jellemzi a családias kisvendéglőnket. Itallapunkon a klasszikus kínálaton túl megtalálhatóak igazi gyümölcspálinkák, koktélok és gyümölcslimonádék. Természetesen ez esetben is a nívó az elsődleges szempont.
Egri étteremről lévén szó a borok legnagyobb része az itteni borvidék szülötte. Az általunk felszolgált kávék, fagylaltok is egyaránt a hozzánk látogató vendégek igényei szerint válogatottak.

Darvas Roland fiatal kora ellenére már tapasztalt vendéglátósnak számít. Vendéglátó és szálloda szakos közgazdász diplomával egy Budapesten működő amerikai a la carte étterem üzletvezető helyetteseként kezdett el dolgozni, majd három évig a Club Tihany rendezvény üzletág vezetőjeként tevékenykedett. A 32 éves fiatalembernek az önálló étterem működtetésével nem titkoltan gyermekkori álma valósult meg.

- A napokban újabb szolgáltatással bővült a Forst-Ház profilja - folytatta Darvas Roland. - Részben a gazdasági válság okozta kisebb megtorpanás miatt, valamint a helyi törzsközönség nyomására immár házhoz szállítással is foglalkozunk Eger város és környékbeli települések, mint Ostoros, Felsőtárkány, Andornaktálya területén. Új termékként érdemes megkóstolni a hagyományos kovászos eljárással készült kenyérlángosunkat, de immár az óriás olasz ciabatta szendvics is része a kínálatnak. Az igényes belső és külső térrel rendelkező Forst-Ház Étterem és Kávézót abszolút a helyi emberek igényeihez alkalmazkodva alakították ki, ennek ékes bizonyítéka az egyre bővülő törzsvendégkör. A mindig friss és minőségi ételek és italok elfogyasztása elégedettséggel tölt el minden odalátogatót.


Forst-Ház Étterem és Kávézó, 3300 Eger, Dobó tér 1. Tel./Fax: 06 36 311 587, 06 30 507 5077
e-mail: forsthaz@forsthaz.hu Nyitva tartás: V-Cs 10.00 - 22.00, P-Szo 10.00 - 22.30